Tips van KidsLife

Het geluk zelf een duwtje geven? Met onze tips beleef je meer en kom je alles te weten over leuke evenementen, activiteiten en voordelen voor jou en je kinderen. Veel plezier!

Ontdek Happy Belly!

Bij KidsLife doen we meer dan alleen maar Kinderbijslag uitbetalen. Wij gaan altijd voluit voor het geluk van je kind. Daarom ontwikkelden we Happy Belly, superleuke tools om het geluk van je ongeboren kindje te bevorderen. Al van in de buik!

Ontdek hier alle Happy Belly tools

After graduation

Ik ben afgestudeerd/gestopt met studeren.

Afgestudeerd, gestopt met studeren en wat nu? Schrijf je in bij ACTIRIS als werkzoekende om recht te krijgen op een uitkering. Sluit je ook aan bij een ziekenfonds en kijk voor een hospitalisatieverzekering. 

Afgestudeerd en nu

Parental leave

Ouderschapsverlof of voltijds blijven werken?

Wil je graag zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen, of is het simpelweg niet mogelijk om opvang te voorzien tijdens de vakanties? Dan kan je als vader en moeder ‘ouderschapsverlof’ opnemen. 

Ouderschapsverlof

Tip: save on childcare

Besparen op je kinderopvang

Je weet dat die dag er komt waarbij je voor de eerste keer jouw zoon of dochter achterlaat bij de opvang. Afscheid nemen met of zonder tranen, je weet dat ze in goede handen zijn. Hier hangt meestal ook een mooi prijskaartje aan vast. Maar je kan wel een deel van dit inschrijvingsgeld terugkrijgen!

Besparen op je kinderopvangtoeslag

paternal leave

Vaderschapsverlof

Vader worden, de gelukkigste dag van je leven. Een van de grote clichés over het ouderschap, maar beslis vooral zelf! Wat wel zeker is dat je geen tijd teveel zal hebben. Extra verlof is zeker geen overbodige luxe. Maar op welk extra verlof heb ik recht als vader?  

Vaderschapsverlof

Vacation

Checklist voor een toffe en goedkope vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Een gezellige familievakantie, een babymoon net voor de bevalling of gewoon lekker thuis genieten van het Belgische weer? Wat je plannen ook zijn, bij KidsLife hebben we een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.  

Checklist

Hospitalisation

Check tijdig je hospitalisatieverzekering

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.

Hospitalisatieverzekering

Zelfstandig en zwanger

Wat zijn jullie voordelen als zelfstandige mama en papa?

Zelfstandig en zwanger? Ontvang jouw moederschapsrust, vrijstelling van sociale bijdrage en dienstencheques. Op kraamgeld en kinderbijslag heb je ook recht. 

Zelfstandig en zwanger

Maternity Care

Kraamzorg aanvragen

Tegenwoordig verblijf je nog maximum een drietal dagen in het ziekenhuis na de bevalling. Neen, veel tijd om tot jezelf te komen heb je niet. Gelukkig kun je een beroep doen op kraamzorg. 

Aanvraag kraamzorg

Alles over tijdskrediet

Alles over tijdskrediet

Een onderbreking van het werk, iedereen kan het wel eens gebruiken. Hier vind je de antwoorden op de vragen: Zijn er voorwaarden aan tijdskredieten verbonden?  Krijg ik een uitkering? Ik werk in het onderwijs, hoe werkt dat?

Alles over tijdskrediet

Tips voor het schooljaar

5 tips voor een goedkope en efficiënte start van het nieuwe schooljaar

Je weet ongetwijfeld dat je vanaf 2 september opnieuw de wekker moet zetten en wat er allemaal in de boekentas van jouw enthousiaste leerling moet zitten. KidsLife geeft je daarom graag 5 tips voor om zo goedkoop en efficiënt mogelijk het schooljaar te starten. 

Checklist voor het nieuwe schooljaar

Vaderschapsverlof voor zelfstandigen

Vaderschapsverlof voor zelfstandigen

Kindje op komst? Dan kan je geluk waarschijnlijk niet op! Je wil tijd doorbrengen met je gezin, er zijn voor je kind en genieten van die eerste momenten. Maar tegelijk kan je niet zomaar je zaak achterlaten. Het vaderschapsverlof voor een zelfstandige is om die reden extra flexibel in te zetten. Zodat jij het perfecte evenwicht kunt vinden.

Lees meer

Un job étudiant sans soucis

Vakantiejob zonder zorgen

Festivals, reizen, studeren voor je herexamens, … Wat je ook van plan bent een leuke vakantiejob staat voor veel studenten of afgestudeerden ook op de planning. Met deze leuke bijverdienste kan je alvast heel wat van je wilde plannen betalen. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden vooraleer je begint te klussen?

Tips voor zorgeloze vakantiejob