Tips van KidsLife

Het geluk zelf een duwtje geven? Met onze tips beleef je meer en kom je alles te weten over leuke evenementen, activiteiten en voordelen voor jou en je kinderen. Veel plezier!

Studenten

Tips voor zorgeloze vakantiejob

Festivals, reizen, studeren voor je herexamens, … Wat je ook van plan bent een leuke vakantiejob staat voor veel studenten of afgestudeerden ook op de planning. Met deze leuke bijverdienste kan je alvast heel wat van je wilde plannen betalen. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden vooraleer je begint te klussen?

Tips voor zorgeloze vakantiejob

Image KidsLife

Ouderschapsverlof of voltijds blijven werken?

Wil je graag zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen, of is het simpelweg niet mogelijk om opvang te voorzien tijdens de vakanties? Dan kan je als vader en moeder ‘ouderschapsverlof’ opnemen. 

Ouderschapsverlof

Image KidsLife

Aanvraag Kraamzorg

Tegenwoordig verblijf je nog maximum een drietal dagen in het ziekenhuis na de bevalling. Neen, veel tijd om tot jezelf te komen heb je niet. Gelukkig kun je een beroep doen op kraamzorg. 

Aanvraag kraamzorg

Image KidsLife

Besparen op je kinderopvang

Je weet dat die dag er komt waarbij je voor de eerste keer jouw zoon of dochter achterlaat bij de opvang. Afscheid nemen met of zonder tranen, je weet dat ze in goede handen zijn. Hier hangt meestal ook een mooi prijskaartje aan vast. Maar je kan wel een deel van dit inschrijvingsgeld terugkrijgen!

Besparen op je kinderopvangtoeslag

Image KidsLife

Vaderschapsverlof

Vader worden, de gelukkigste dag van je leven. Een van de grote clichés over het ouderschap, maar beslis vooral zelf! Wat wel zeker is dat je geen tijd teveel zal hebben. Extra verlof is zeker geen overbodige luxe. Maar op welk extra verlof heb ik recht als vader?  

Vaderschapsverlof

Kano

Checklist voor een toffe en goedkope vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Een gezellige familievakantie, een babymoon net voor de bevalling of gewoon lekker thuis genieten van het Belgische weer? Wat je plannen ook zijn, bij KidsLife hebben we een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.  

Checklist

Image KidsLife

Check tijdig je hospitalisatieverzekering

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.

Hospitalisatieverzekering