Mijn kind start in de kleuterschool

Van de kinderopvang naar de kleuterschool… Opnieuw een grote stap voor jouw kleine spruit! Ook dat verdient een extra duwtje in de rug.
Vanaf 1/1/2019 ontvangen alle 3-jarige kleuters die tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs en kinderen van 4 jaar die ingeschreven blijven en voldoende aanwezig zijn op school een toeslag van 132,60 euro per jaar: de kleutertoeslag

toddler allowance

Wanneer ontvang ik de kleutertoeslag?

Er is enkel recht op een kleutertoeslag voor 3-jarigen, als jouw kindje uiterlijk binnen de twee maand na zijn derde verjaardag werd ingeschreven in de kleuterschool. Je ontvangt de kleutertoeslag dan in de maand volgend op de maand waarin wij de inschrijvingsgegevens van jouw zoon of dochter ontvingen en ten vroegste in de maand volgend op de 3de verjaardag.

Voor 4-jarigen ontvang je de kleutertoeslag ten vroegste in de maand volgend op de vierde verjaardag, op voorwaarde dat wij de noodzakelijke gegevens betreffende inschrijving en aanwezigheid reeds ontvingen van het Vlaams Ministerie van Onderwijs & Vorming.

Opgelet: deze kleutertoeslag maakt deel uit van het Groeipakket, deze toeslag geldt alleen voor kleuters die op of na 1/1/2019 drie of vier jaar worden.

Dien ik de kleutertoeslag zelf aan te vragen?

Neen! Ook hier start KidsLife de betaling van de kleutertoeslag automatisch op, nadat  het Ministerie van Onderwijs & Vorming ons de gegevens betreffende de schoolinschrijving doorstuurde.
Woon je in Brussel of Wallonië en gaat jouw zoon of dochter naar een Nederlandstalige kleuterschool in Vlaanderen of Brussel-hoofdstad? Dan moet je wel een aanvraag indienen zodat wij het recht kunnen onderzoeken.

Vragen? Of wil je klant worden bij KidsLife?

Word klant Neem contact met ons op