Participatietoeslagen

De participatietoeslagen gelden voor alle kinderen, dus ook voor de kinderen geboren vóór 1 januari 2019. Hieronder kan je een overzicht vinden van deze verschillende toeslagen.

Kinderopvangtoeslag

(waar ouders niet betalen

op basis van inkomen)

3,23 euro/dag

Kleutertoeslag

(kleuters die op of na 1/1/2019

drie of vier jaar worden en tijdig

ingeschreven zijn in het

Nederlandstalig onderwijs)

132,60 euro/jaar

Schooltoeslag

(voor gezin met een lager inkomen)

Bekijk hier de minimum- en maximumbedragen

 


Childcare

Kinderopvangtoeslag

Wie gebruik maakt van kinderopvang waar ouders niet betalen op basis van hun inkomen, kan rekenen op een kinderopvangtoeslag van 3,23 euro per opvangdag.

Interesse? Lees alles over kinderopvang

Kinderopvangtoeslag


toddler allowance

Kleutertoeslag

Kleuters die op of na 1/1/2019 drie of vier jaar worden en tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs krijgen een toeslag van 132,60 euro per jaar: de kleutertoeslag.

Alles over de Kleutertoeslag


Wat zijn de voorwaarden van de Schooltoeslag?

Schooltoeslag

In bepaalde gevallen hebben kinderen die naar een kleuter-, lagere of secundaire school gaan, recht op de Schooltoeslag. Deze toeslag wordt ook wel selectieve participatietoeslag genoemd en is bedoeld voor gezinnen met een lager inkomen. Hij komt bovenop de schoolpremie of schooltoelage (onderdeel van het Groeipakket) die je in augustus ontvangt. KidsLife maakt het je gemakkelijk, door de Schooltoeslag automatisch uit te betalen op het einde van het jaar.

Alles over de schooltoeslag

 


Woon je in Brussel of Wallonië?

Woont jouw gezin in Wallonië of Brussel, maar gaat je kindje in een door de Vlaamse Gemeenschap vergunde, niet-inkomensgerelateerde kinderopvang? Is jouw zoon of dochter al wat ouder en volgt hij of zij onderwijs in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende of gesubsidieerde school voor lager of secundair onderwijs? Ook in deze gevallen kan je genieten van een kinderopvangtoeslag en/of kleutertoeslag, en kom je in aanmerking voor een eventuele schooltoelage! Dien in beide gevallen je aanvraag zo snel mogelijk in bij KidsLife, en wij doen de rest!

Download hier het aanvraagdocument

Niet gevonden wat je zocht? Wil je graag meer informatie over de participatietoeslagen?

Word klant Neem contact met ons op