Participatietoeslagen

De participatietoeslagen gelden voor alle kinderen, dus ook voor de kinderen geboren vóór 1 januari 2019. Hieronder kan je een overzicht vinden van deze verschillende toeslagen.

Kinderopvangtoeslag

(waar ouders niet betalen

op basis van inkomen)

3,23 € /dag
Kleutertoeslag

(kleuters die op of na 1/1/2019

drie of vier jaar worden en tijdig

ingeschreven zijn in het

Nederlandstalig onderwijs)

132,60 € /jaar
Schooltoeslag

(voor gezin met een lager inkomen)

vanaf schooljaar 2019-2020

 


Image KidsLife

Kinderopvangtoeslag

Wie gebruik maakt van kinderopvang waar ouders niet betalen op basis van hun inkomen, kan rekenen op een kinderopvangtoeslag van 3,23 EUR per opvangdag.

Interesse? Lees alles over kinderopvang

Kinderopvangtoeslag


Image KidsLife

Kleutertoeslag

Kleuters die op of na 1/1/2019 drie of vier jaar worden en tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs krijgen een toeslag van 132,60 EUR per jaar: de kleutertoeslag.


Image KidsLife

Schooltoeslag

Schoolgaande kinderen die opgroeien in een gezin met een lager inkomen kunnen rekenen op een schooltoeslag. Het bedrag is afhankelijk van de gezinsgrootte en het inkomen van het gezin en wordt per schooljaar toegekend.

Woont jouw gezin in Wallonië of Brussel, maar gaat je kindje in een door de Vlaamse Gemeenschap vergunde, niet-inkomensgerelateerde kinderopvang? Is jouw zoon of dochter al wat ouder en volgt hij of zij onderwijs in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende of gesubsidieerde school voor lager of secundair onderwijs? Ook in deze gevallen kan je genieten van een kinderopvangtoeslag en/of kleutertoeslag, en kom je in aanmerking voor een eventuele schooltoelage! Dien in beide gevallen je aanvraag zo snel mogelijk in bij KidsLife, en wij doen de rest!

Niet gevonden wat je zocht? Wil je graag meer informatie over de participatietoeslagen?

Word klant Neem contact met ons op