KidsLife: het Kinderbijslagfonds dat geluk nastreeft voor elk kind

Image KidsLife

Wat zouden kinderen zelf doen met hun kindergeld? Kijk naar ons experiment en je ziet meteen: geluk betekent voor elk kind iets anders. Als Kinderbijslagfonds zorgt KidsLife er alvast voor dat jij als ouder alle voordelen krijgt waar je kind recht op heeft. Want elk kind verdient geluk. 

De federale regelgeving inzake gezinsbijslagen blijft van kracht voor kinderen die in één van de 19 Brusselse gemeenten wonen.
De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) neemt pas vanaf 1/1/2020 de bevoegdheid van gezinsbijslagen over.

Gezinsbijslagen worden toegekend aan alle kinderen in Brussel. Elk kind heeft recht op kraamgeld, een basisbedrag en een jaarlijkse leeftijdstoeslag. Naast deze vaste bedragen ontvangen sommige kinderen een sociale toeslag of participatietoeslag.

lees meer

Bekijk zeker onze handige "kindermobiel" voor een eenvoudig overzicht tussen de verschillende bedragen.

Wij helpen jou om alle voordelen te krijgen waar je kind recht op heeft.

Bereken jouw kraamgeld

Indien u op de hoogte bent van de vermoedelijke bevallingsdatum, kunnen wij u de vroegstkomende datum van betaling meegeven.

Jouw kraamgeld

Gelieve het formulier in te vullen om jouw kraamgeld te berekenen.
Close

Contacteer mij

Ik ben bereikbaar tussen
Kidslife privacy policy
Kidslife privacy policy

Tips

Image KidsLife

Check tijdig je hospitalisatieverzekering

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.

lees meer

Image KidsLife

Ouderschapsverlof of voltijds blijven werken?

Wil je graag zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen, of is het simpelweg niet mogelijk om opvang te voorzien tijdens de vakanties? Dan kan je als vader en moeder ‘ouderschapsverlof’ opnemen. 

lees meer

Image KidsLife

Aanvraag Kraamzorg

Tegenwoordig verblijf je nog maximum een drietal dagen in het ziekenhuis na de bevalling. Neen, veel tijd om tot jezelf te komen heb je niet. Gelukkig kun je een beroep doen op kraamzorg.

lees meer

Wil je graag dat KidsLife jouw gezinsbijslagen uitbetaalt?

Word klant