Sleutelmomenten

Een geboorte, adoptie, kinderen die afstuderen, …
Wij staan altijd klaar met handige informatie & inspiratie voor jou en je kind.
Zo worden sleutelmomenten de leukste momenten.
 

Wat is jouw situatie?

Ik ben zwanger

Ik ben zwanger

Je verwacht een kindje? Proficiat!
Elk kindje dat geboren wordt moet van in het prille begin alle kansen krijgen. Om de ouders daarbij te ondersteunen,  heeft elk kindje dat geboren wordt in Brussel en er zijn verblijfplaats heeft, recht op een “welkom-op-deze-wereld” geschenk in de vorm van kraamgeld...

Ik ben zwanger

Foster parent

Ik word pleegouder

Aangezien de zorg en de kosten voor een pleegkindje op jouw schouders vallen, ontvang je als pleegouder het volledige basisbedrag.

Ik word pleegouder

I want to adopt

Ik wil adopteren

Een kindje adopteren is een hele gebeurtenis. Ouders die in Brussel een adoptiekindje opnemen in hun gezin, hebben recht op een adoptiepremie. 

Ik wil een kindje adopteren

Childcare

Starten in Nederlandstalige Kinderopvang

Wanneer je jouw kindje naar een Nederlandstalige kinderopvang in Vlaanderen of Brussel-hoofdstad brengt, waar je bovendien niet betaalt op basis van jouw inkomen, dan kan je vanaf 1/1/2019 genieten van een kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag

toddler allowance

Starten in Nederlandstalige Kleuterschool

Vanaf 1/1/2019 ontvangen alle 3-jarige kleuters die tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs en kinderen van 4 jaar die ingeschreven blijven en voldoende aanwezig zijn op school de kleutertoeslag.

Kleutertoeslag

Wat zijn de voorwaarden van de Schooltoeslag?

Mijn kind gaat naar een Nederlandstalige school

In bepaalde gevallen hebben kinderen die naar een kleuter-, lagere of secundaire school gaan, recht op de Schooltoeslag. Deze toeslag wordt ook wel selectieve participatietoeslag genoemd en is bedoeld voor gezinnen met een lager inkomen. KidsLife maakt het je gemakkelijk, door de Schooltoeslag automatisch uit te betalen op het einde van het jaar.

Schooltoeslag

My child had become an adult

Mijn kind is meerderjarig

Er komen een ganse reeks verantwoordelijkheden op jouw zoon en dochter af. De kinderbijslag blijft gewoon doorlopen in bepaalde situaties.

Meerderjarig kind

My child is going abroad

Mijn kind gaat naar het buitenland

Zin in een buitenlands avontuur? Breng dan zeker je Kinderbijslagfonds op de hoogte. In sommige gevallen heeft u nog steeds recht op Kinderbijslag of een deel hiervan.

Neem contact met ons op

My child has graduated

Mijn kind is afgestudeerd

Gaat jouw zoon of dochter niet langer naar school? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan jouw uitbetalingsactor. Van zodra de jongere niet meer voldoet aan de voorwaarden voor “student”, kunnen nog gezinsbijslagen worden toegekend  voor een periode van 12 maanden als “schoolverlater”...

Afstuderen

Contact

Niet gevonden wat je zocht?

Er zijn zoveel avonturen in het leven. Zijn er nog andere belangrijke sleutelmomenten waarbij KidsLife jou kan helpen?

Neem contact met ons op