Sleutelmomenten

Een geboorte, adoptie, kinderen die afstuderen, …
Wij staan altijd klaar met handige informatie & inspiratie voor jou en je kind.
Zo worden sleutelmomenten de leukste momenten.
 

Wat is jouw situatie?

Image KidsLife

Ik ben zwanger

Je verwacht een kindje? Proficiat!
Elk kindje dat geboren wordt moet van in het prille begin alle kansen krijgen. Om de ouders daarbij te ondersteunen,  heeft elk kindje dat geboren wordt in Brussel en er zijn verblijfplaats heeft, recht op een “welkom-op-deze-wereld” geschenk in de vorm van kraamgeld...

Ik ben zwanger

Image KidsLife

Ik word pleegouder

Aangezien de zorg en de kosten voor een pleegkindje op jouw schouders vallen, ontvang je als pleegouder het volledige basisbedrag.

Ik word pleegouder

Image KidsLife

Ik wil adopteren

Een kindje adopteren is een hele gebeurtenis. Ouders die in Brussel een adoptiekindje opnemen in hun gezin, hebben recht op een adoptiepremie. 

Ik wil een kindje adopteren

Image KidsLife

Starten in Nederlandstalige Kinderopvang

Wanneer je jouw kindje naar een Nederlandstalige kinderopvang in Vlaanderen of Brussel-hoofdstad brengt, waar je bovendien niet betaalt op basis van jouw inkomen, dan kan je vanaf 1/1/2019 genieten van een kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag

Image KidsLife

Starten in Nederlandstalige Kleuterschool

Vanaf 1/1/2019 ontvangen alle 3-jarige kleuters die tijdig ingeschreven zijn in het Nederlandstalig onderwijs en kinderen van 4 jaar die ingeschreven blijven en voldoende aanwezig zijn op school de kleutertoeslag.

Kleutertoeslag

Image KidsLife

Mijn kind is afgestudeerd

Gaat jouw zoon of dochter niet langer naar school? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan jouw uitbetalingsactor. Van zodra de jongere niet meer voldoet aan de voorwaarden voor “student”, kunnen nog gezinsbijslagen worden toegekend  voor een periode van 12 maanden als “schoolverlater”...

Afstuderen

Image KidsLife

Mijn kind is meerderjarig

Er komen een ganse reeks verantwoordelijkheden op jouw zoon en dochter af. De kinderbijslag blijft gewoon doorlopen in bepaalde situaties.

Meerderjarig kind

Image KidsLife

Mijn kind gaat naar het buitenland

Zin in een buitenlands avontuur? Breng dan zeker je Kinderbijslagfonds op de hoogte. In sommige gevallen heeft u nog steeds recht op Kinderbijslag of een deel hiervan.

Neem contact met ons op

Image KidsLife

Niet gevonden wat je zocht?

Er zijn zoveel avonturen in het leven. Zijn er nog andere belangrijke sleutelmomenten waarbij KidsLife jou kan helpen?

Neem contact met ons op