Kindje op komst

Je verwacht een kindje? Proficiat!

Wij helpen je met beste start voor je lieveling. Ook als je een kind adopteert heb je recht op een startbedrag. Lees er hier meer over.

Image KidsLife

Zwanger

Ook wanneer jouw kindje nog niet geboren is, kan je, indien je jouw verblijfplaats in Brussel hebt, het kraamgeld aanvragen! Via onze snelle online tool is dit in een handomdraai gebeurd en zorgen wij voor een correcte en snelle behandeling van jouw aanvraag. Je ontvangt het kraamgeld van KidsLife dan 2 maanden vóór de vermoedelijke bevallingsdatum.

Ik ben zwanger


Image KidsLife

Pleegouder

Aangezien de zorg en de kosten voor een pleegkindje op jouw schouders vallen, ontvang je als pleegouder het volledige basisbedrag, eventueel verhoogd met toeslagen en sociale toeslag voor jouw pleegkind.Je hoeft dit niet zelf aan te vragen. Wij worden automatisch op de hoogte gebracht van de pleegplaatsing door de bevoegde instanties inzake pleegzorg en doen meteen de nodige aanpassingen in jouw dossier!


Image KidsLife

Adopteren

Een kindje adopteren is een hele gebeurtenis. Ouders die een adoptiekindje opnemen in hun gezin, hebben recht op een adoptiepremie. Deze tegemoetkoming ligt even hoog als het kraamgeld bij geboorte...

Ik wil een kindje adopteren

Heb je vragen of wil je graag klant worden bij KidsLife?

Word klant Neem contact met ons op