Kindje op komst

Je verwacht een kindje? Proficiat!

Wij helpen je met beste start voor je lieveling. Ook als je een kind adopteert heb je recht op een startbedrag. Lees er hier meer over.

Kraamgeld Aanvragen

Ik ben zwanger

Ik ben zwanger

Ook wanneer jouw kindje nog niet geboren is, kan je, indien je jouw verblijfplaats in Brussel hebt, het kraamgeld aanvragen! Via onze snelle online tool is dit in een handomdraai gebeurd en zorgen wij voor een correcte en snelle behandeling van jouw aanvraag. Je ontvangt het kraamgeld van KidsLife dan 2 maanden vóór de vermoedelijke bevallingsdatum.

Ik ben zwangerMijn kind is geboren.

Mijn kind is geboren

Je bent vader of moeder geworden, proficiat! Dit is een grote aanpassing in jullie gezinsleven. Na de geboorte schrijf je jouw zoon of dochter best binnen de 15 dagen in bij de dienst bevolking van de gemeente waar jouw kind is geboren.

Ontving je al jouw Kraamgeld van KidsLife, dan moet je helemaal niets doen en zorgen wij voor de automatische uitbetaling van je Kinderbijslag.
Heb je nog geen Kraamgeld ontvangen, dan kan je dit hier eenvoudig en snel aanvragen.

Laat ook je ziekenfonds het leuke nieuws weten van de geboorte van jouw zoon of dochter, zo brengen zij ook alles in orde voor de ziekteverzekering.

Wil je graag zo veel mogelijk tijd doorbrengen met jouw nieuw wonder? Bekijk dan zeker onze tips voor ouderschapsverlof.


I want to adopt

Ik wil een kindje adopteren

Een kindje adopteren is een hele gebeurtenis. Ouders die een adoptiekindje opnemen in hun gezin, hebben recht op een adoptiepremie. Deze tegemoetkoming ligt even hoog als het kraamgeld bij geboorte...

Ik wil een kindje adopteren


Foster parent

Ik wil pleegouder worden

Aangezien de zorg en de kosten voor een pleegkindje op jouw schouders vallen, ontvang je als pleegouder het volledige basisbedrag, eventueel verhoogd met toeslagen en sociale toeslag voor jouw pleegkind.Je hoeft dit niet zelf aan te vragen. Wij worden automatisch op de hoogte gebracht van de pleegplaatsing door de bevoegde instanties inzake pleegzorg en doen meteen de nodige aanpassingen in jouw dossier!

Heb je vragen of wil je graag klant worden bij KidsLife?

Word klant Neem contact met ons op